sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Producția Dacia, afectată de criza componentelor electronice auto: 9.000 de salariaţi nu vor lucra şapte zile din aprilie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2021

Aproximativ 9000 de angajaţi ai Uzinei Dacia nu vor lucra, timp de şapte zile în luna aprilie, din cauza crizei înregistrate la nivel mondial privind producţia de componente electronice. Conform Contractului colectiv de muncă, cei care vor sta acasă vor fi plătiţi cu 85% din salariu.

„Pentru luna aprilie am avut o reuniune cu conducerea uzinei şi s-a luat în calcul să ne oprim producţia pentru şapte zile, din lipsa componentelor electronice. Din 14.000 de salariaţi de la Dacia, impactaţi sunt 9000. Sunt anumite sectoare care îşi derulează activitatea, spre exemplu Uzina Mecanică lucrează şi pentru alte uzine şi în acea perioadă lucrează, doar unii dintre ei vor sta acasă”, a declarat miercuri, pentru News.ro, liderul de sindicat de la Dacia, Viorel Ungureanu.


Conform acestuia, producţia la Dacia se va opri în zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28 şi 29 aprilie.

Potrivit acestuia, muncitorii care nu vor lucra timp de şapte zile vor fi plătiţi, dar vor pierde 15 la sută din salariu, conform contractului colectiv de muncă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Noi avem o prevedere în contractul colectiv e muncă, în astfel de situaţii plata se face cu 85% din salariu. Nu este o problemă din acest punct de vedere, s-au respectat prevederile contractului. E o diminuare la salariu, dar oameni au înţeles contextul în care suntem, nu depinde de noi această criză, sunt impactate şi alte fabrici la nivel mondial. E o situaţie pe care cred că peste o lună, două o vom depăşi cu siguranţă”, a precizat liderul de sindicat.

Uzina Ford de la Craiova s-a confruntat cu o problemă similară, anunțând suspendarea producţiei de vehicule şi motoare pentru opt zile, începând cu data de 26 februarie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr