sâmbătă

25 mai, 2024

2 august, 2012

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a decis, joi, să-l delege încă 6 luni pe Daniel Morar în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), relatează Realitatea TV.

Aceasta este a doua delegare a lui Morar la conducerea DNA, prima delegare, din 13 februarie, urmând să expire pe 12 august.

procurorul general poate decide delegarea șefului DNA pe o perioada de sase luni, de mai multe ori, pâna la numirea de catre ministrul Justiției a unei noi persoane care să candideze pentru această funcție.


Astfel, Morar mai poate rămâne 6 luni la conducerea DNA, dacă ministrul justiției, Titus Corlățean, nu desemnează un alt candidat pentru postul de procuror-șef la Direcție, care să fie acceptat de Consiliul Superior al Magistraturii și învestit în funcție prin decret prezidențial.

Curtea Constituțională a decis joi să amâne pentru 12 septembrie o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, motiv pentru care Crin Antonescu mai rămâne 40 de zile șef interimar al statului.

Astfel, în aceste 40 de zile, lui Antonescu i-ar reveni prerogativele de semnare a decretului prezidențial pentru un eventual nou procuror-șef al DNA în locul lui Daniel Morar, dacă va fi cazul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: