vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2011

Preţul de construcţie a autostrăzii Braşov-Borş a fost redus de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puţin de jumătate, în urma unor negocieri între autorităţi şi Bechtel, constructorul urmând să reia lucrările la toamnă, după ce va primi o parte din sumele datorate de stat, potrivit Pro TV, citată de mediafax.ro

”Există informaţii că au avut loc discuţii politice la nivel înalt care i-au convins (pe americanii de la Bechtel, n.r.) să accepte aceste condiţii, mai ales că la negocieri a participat şi ambasada americană. Cu preţuri care depăşesc pe anumite porţiuni şi 30 de milioane de euro per kilometru, şantierul autostrăzii Transilvania a consumat deja peste un miliard de euro, iar la plată mai aşteaptă facturi de peste 200 de milioane de euro”, susţine Pro TV, care citează surse din ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, însă, că negocierile cu Bechtel nu au fost finalizate.


”Suntem pe calea cea bună, este o negociere din care ministerul şi compania (CNADNR – n.r.) trebuie să scoată maximum dintr-un contact pe care îl ştiţi cu toţii: nu ne-a făcut nici cinste, nici onoare, nu ne-a adus nici câştiguri şi cei ce l-au semnat nu aş putea să spun că au fost români adevăraţi, prieteni ai României, ci mai degrabă duşmani ai statului”, a spus Boagiu.

Preţul pe kilometru rămâne însă ridicat, iar autostrada este una dintre cele mai scumpe din lume, arată sursa citată.

ProTV dă ca exemplu şantierul Deva-Orăştie, unde lucrările sunt efectuate pentru 7 milioane de euro pe kilometru, şi Arad-Timişoara, cu 5,5 milioane de euro pe kilometru.

Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri, dar porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului, la şapte ani de la lansarea proiectului, depăşeşte cu puţin 10% din traseul total.


Până în prezent au fost contruiţi doar 52 km din autostradă, iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă de fonduri.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România avea în luna mai o datorie către Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: