fbpx

Guvernul a aprobat programul de implementare a noii infrastructuri de comunicații de bandă largă

Guvernul a aprobat miercuri Programul pentru implementarea Planului național de dezvoltare a infrastucturii NGN (Next Generation Network), al cărui obiectiv este dezvoltarea de...Citeste mai departe »

Proiect: cont unic pentru plata amenzilor contravenționale – mecanism electronic de evidență

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Lege care facilitează plata amenzilor contravenționale, instituind un mecanism electronic de evidență și comunicare în materie....Citeste mai departe »

Comisia Europeană anchetează comerţul online din UE

Comisia Europeană a lansat miercuri o anchetă privind concurenţa în comerţul online din UE, se arată într-un comunicat de presă al CE. Investigaţia...Citeste mai departe »

20 de companii americane vin la Bucureşti şi la Varşovia să caute contracte în domeniul securităţii cibernetice

O delegaţie de 20 de companii americane, condusă de către adjunctul secretarului al Comerţului Bruce Andrews, va participa la o misiune comercială în...Citeste mai departe »

Google oferă 150 de milioane proiectelor media europene

Compania americană Google s-a angajat să ofere, în următorii 3 ani, suma de 150 milioane de euro editorilor de presă europeni și jurnalismului...Citeste mai departe »

Comisia Europeană acuză oficial Google de abuz de poziţie dominantă pe piaţă. Bruxelles-ul anchetează şi platforma Android

Comisarul pentru concurenţă, Margarethe Vestager (foto), a anunţat miercuri că Bruxelles-ul acuză oficial Google pentru folosirea ilegală la poziţiei sale dominante pe piaţă,...Citeste mai departe »

Nokia a achiziţionat Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro

Nokia a confirmat miercuri că a achiziţionat compania telecom franceză Alcatel-Lucent pentru o sumă de 15,6 miliarde de euro. Compania finlandeză va deveni...Citeste mai departe »

Percheziții la nivel european la retaileri online suspectați de practici anticoncurențiale

Comisia Europeană a anunțat marți că inspectorii săi au efectuat percheziții la sediile unor companii care vând online produse electronice, în baza unor...Citeste mai departe »

Primul “copac digital” cu conexiune Wi-Fi din România, disponibil în portofoliul Telekom

Primul “copac digital” din România, un încărcător pentru dispozitive mobile cu internet Wi-Fi, care foloseşte energia solară, a fost “plantat” la Timişoara de...Citeste mai departe »

România, Bulgaria și Grecia, codașele UE privind societatea digitală

România, Grecia și Bulgaria sunt codașele Uniunii Europene în privința economiei și societății digitale, potrivit unui raport dat publicității de Comisia Europeană. DESI...Citeste mai departe »

Directorul general Radiocom (SNR), Gabriel Grecu, revocat din funcţie pentru întârzierea procesului de trecere la televiziunea digitală

Consiliul de Administraţie al Radiocom (SNR) l-a revocat din funcţie pe directorul general al companiei, Gabriel Grecu, din cauza ratării unor obiective de...Citeste mai departe »

UE mizează pe 5G ca să recupereze în cursa tehnologiilor mobile

Uniunea Europeană intenționează să semneze acorduri de cooperare cu China, Japonia și SUA pentru a dezvolta următoarea generație de sisteme de comunicații mobile...Citeste mai departe »

Autoritățile au actualizat Strategia privind Agenda Digitală pentru România 2020

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a publicat joi o versiune finala a strategiei nationale prinvind Agenda Digitala pentru Romania 2020, care integreaza observaţiile...Citeste mai departe »

Romania digitală 2020: Un proiect cursdeguvernare.ro – Telekom

cursdeguvernare.ro deschide astăzi un proiect editorial, cu susținerea Telekom România, la capătul căruia să putem configura un desen: cum ar putea arăta România...Citeste mai departe »

Unul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud. În România, doar unul din 10 oameni recurg la aceste servicii

Unul din cinci europeni foloseşte servicii de stocare în Cloud, pentru a păstra documente, fotografii, muzică, imagini video sau alte fişiere, a arătat...Citeste mai departe »

Germania stimulează investiţiile în răspândirea internetului de mare viteză

Guvernul german a văzut în planul de investiţii Juncker – în valoare de 315 miliarde de euro – oportunitatea de a face noi...Citeste mai departe »

Primul “copac digital” cu conexiune Wi-Fi din România, disponibil în portofoliul Telekom

de Razvan Diaconu 18.3.2015

strawberry-tree-noapteaPrimul “copac digital” din România, un încărcător pentru dispozitive mobile cu internet Wi-Fi, care foloseşte energia solară, a fost “plantat” la Timişoara de Telekom România şi Smart Sun Solutions.

Telekom România a anunțat prin intermediul unui comunicat emis miercuri că investeşte în soluţii inovatoare, introducând în portofoliul său de soluţii wireless pentru clienţii business, începând cu luna martie, sistemul “Strawberry Tree” – un încărcător solar pentru dispozitive mobile, care asigură şi conexiunea la internet Wi-Fi.

Proiectul pilot a fost lansat împreună cu Smart Sun Solutions, în premieră pe piaţa din România, la finalul anului trecut, în Timişoara. “Strawberry Tree” este foarte potrivit pentru parcuri, terase şi restaurante în aer liber sau spaţii comerciale, încadrându-se perfect în ambient, potrivit comunicatului.

Conform Telekom, “Strawberry Tree” este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseşte energia solară, punând în valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabilă le oferă în spaţiile publice aglomerate.

“Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodată internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflaţi în spaţii publice. Conexiunea la internet este bazată pe tehnologia 3G sau 4G, în funcţie de acoperire, având o rază de acţiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reîncărcabile cu care este prevăzut sistemul înmagazinează energia şi permit “Strawberry Tree” o autonomie de 14 zile. Conectarea la internet se realizează prin selectarea punctului de acces “Strawberry Tree”, fără a fi necesară autentificarea cu numele de utilizator şi parolă.

Sistemul este funcţional în Parcul Copiilor din Timişoara, soluţia fiind achiziţionată de Primăria Timişoara. “Copacul” permite încărcarea simultană a până la 16 dispozitive şi are o capacitate anuală de până la 840.000 de încărcări de câte 10 minute, precizează Telekom.

Potrivit companiei, pe lângă conceptul inovator, tehnologia “Strawberry Tree” este şi una prietenoasă cu mediul, funcţionând în acord cu cerinţele şi legislaţia de mediu pentru o abordare eficientă din punct de vedere energetic în domeniul construcţiei de clădiri. Echipamentele au un design eco şi impact de carbon neutru asupra planetei, asigurând un mediu de lucru sau recreaţional prietenos.

În Europa, alte 12 platforme “Strawberry Tree” sunt instalate în Serbia şi Bosnia şi Herţegovina.

Portofoliul Telekom România de soluţii wireless pentru segmentul fix dedicate clienţilor business include HotZone (serviciu care se adresează în special segmentului HoReca) şi Global Corporate Access (GCA) – lansat în premieră în România în toamna anului trecut, care permite companiilor să se conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de ţări – şi, începând din luna martie, tehnologia “Strawberry Tree”.

Telekom România este un brand de telecomunicaţii care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile pentru o comunitate vastă de clienţi, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 18.3.2015

Lăsați un comentariu