vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2013

Guvernul majorează de la 680 de milioane de lei la 800 de milioane de lei plafonul alocat împrumuturilor acordate autorităților locale pentru plata arieratelor, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat marți de Ministerul Finanțelor Publice.

Suma de 120.000,00 mii lei se va asigura de Ministerul Finanțelor Publice din vărsăminte din privatizare înregistrate în contul curent în valută deschis la Banca Națională a României, prin efectuarea operațiunii de schimb valutar al echivalentului în euro al sumei, determinat pe baza cursului Băncii Naționale a României valabil la data efectuării operațiuni.

Autoritățile locale pot solicita maximum 10 milioane de lei la fiecare cerere de împrumut.


MFP își justifică proiectul prin faptul că autoritățile locale au depus până la data de 29 martie cereri de împrumut de la guvern care nu au putut fi onorate în totalitate din cauza atingerii plafonului de 680 de milioane de lei.

La începutul anului 2013, Guvernul a instituit linia de împrumut care totalizează 680 de milioane de lei către autoritățile locale, pentru plata datoriilor către prestatorii de servicii și utilități.

În paralel, primarii au fost obligați de guvern să-și achite arieratele.

(Descarcă de AICI proiectul de OUG și Nota de fundamentare)


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: