vineri

12 aprilie, 2024

25 iunie, 2020

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizație de demolare pentru o vilă în stil neoromâneasc, construită în urmă cu circa 100 de ani, pe strada Dr. Frederic Joliot Curie numărul 22, din Cotroceni.

Buldozerele, transmite Hotnews, au început deja demolarea clădirii, iar în prezent a rămas din casă doar un perete. Asociația InCotroceni, formată din locuitori ai zonei, dar și mai mulți arhitecți – Răzvan Luscov, Iulia Stanciu, Raluca Munteanu – s-au mobilizat pentru a salva clădirea și cer autorităților explicații despre distrugerea cartierului istoric.

După demolare, proprietarul vrea să construiască un bloc cu parter și 3 etaje. Nicușor Dan spune că va ataca în instanță autorizația de construire.


Potrivit panoului de șantier, autorizația de demolare a fost emisă pe 29 martie 2019. Fiind zonă protejată, instituția abilitată să emită autorizația de demolare/construire este Primăria Capitalei. Beneficiarul autorizației de demolare este firma CDM Galvan SRL.

Mai muți arhitecți dar și Asociația ÎnCotroceni, formată din cetățeni care locuiesc în zonă, spun că imobilul trebuia păstrat, fiindcă, chiar dacă nu era monument istoric, aceasta contribuia la valoarea ansamblului, cartierul istoric Cotroceni.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: