luni

17 ianuarie, 2022

„Prima casă” la garsonieră nu e „Prima casă”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2011

Ministerul Finanţelor lucrează la o nouă formă a programului „Prima casă”, astfel încât şi persoanele care deţin în prezent o garsonieră proprietate personală să poată accesa garanţii guvernamentale pentru achiziţionarea unei locuinţe mai mari, potrivit unor surse din MFP.

”Lucrăm la modificarea programului, pentru a putea fi accesat şi de persoanele care au deja o locuinţă, să zicem, cu o cameră, şi care vor să se extindă”, au declarat sursele.

În prezent, persoanele care deţin sau au deţinut o locuinţă proprietate personală nu pot accesa garanţii guvernamentale pentru contractarea de credite bancare în vederea achiziţionării unei alte locuinţe.


Guvernul a stabilit un plafon de 200 de milioane de euro pentru Programul Prima Casă în anul 2011, cu posibilitatea de suplimentare, însă premierul Emil Boc a evitat să menţioneze dacă şi când se va decide această majorare a plafonului total.

”Programul “Prima Casă” este în derulare deja, l-am aprobat la un moment dat, am alocat 200 de milioane de euro garanţii guvernamentale, programul este în derulare”, a afirmat premierul, luni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a menţionat că Guvernul va ”vedea pe parcurs” dacă este necesară suplimentarea plafonului total al garanţiilor.

Pe fondul unor zvonuri din piaţă, potrivit cărora plafonul de garanţii este aproape de a fi epuizat, s-a înregistrat o uşoară scumpire a locuinţelor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr