marți

25 ianuarie, 2022

Prezidențiale SUA: Voturile prin corespondență venite după 3 noiembrie vor fi numărate separat în Pennsylvania. Joe Biden conduce în cele 4 state care vor decide rezultatul final

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2020

Un judecător al Curţii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri preşedintelui Donald Trump o victorie parţială (și temporară) în Pennsylvania, prin decizia sa conform căreia buletinele de vot sosite prin poştă după 3 noiembrie în acest stat să fie tratate separat de alte buletine de vot, informează AFP, citată de Agerpres.

Totuși, magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat oprirea numărătorii acestor buletine de vot aşa cum doreşte tabăra republicană a preşedintelui, care nu îşi permite să piardă în acest stat-cheie dacă doreşte un nou mandat la Casa Albă.

Donald Trump continuă să acuze utilizarea votului prin corespondenţă, acuzând fără dovezi această metodă că a generat fraude electorale pe scară largă.


Votul prin corespondenţă este mai popular în rândul democraţilor decât a republicanilor.

Legea electorală din Pennsylvania permite numărarea buletinelor de vot expediate până marţi, 3 noiembrie, şi care au sosit în termen de trei zile după data scrutinului.

Decizia judecătorului Alito confirmă ordinul dat înainte de scrutin de autorităţile locale de a număra separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total dacă ar urma să fie invalidate.

Cererea a fost depusă de Partidul Republican din Pennsylvania, care consideră că nu sunt valide aceste voturi – aproximativ 4.000 de voturi conform CNN -, în mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden.


Măsura dispusă de judecătorul Alito este una conservatoare, în aşteptarea examinării cauzei de către Curtea Supremă, în care magistraţii conservatori au în prezent o majoritate solidă.

Echipa președintelui Donald Trump a făcut demersuri juridice similare în mai multe state în care rezultatele îi sunt nefavorabile.

Calculele electorale

Candidatul democrat Joe Biden este în avans înaintea rezultatelor votului în statele Pennsylvania, Arizona, Georgia, Nevada (decisive), cu un scor de 253 la 214 în votul Colegiului Electorilor, care decide verdictul. Candidatul care va avea cel puțin 270 de voturi va câștiga.

Joe Biden conduce în cele patru state și, cu o probabilitate din ce în ce mai mare, democratul va fi câștigător îa, ceea ce i-ar aduce mult mai multe puncte electorale decât ar avea nevoie pentru a-și revendica victoria.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Situația de sâmbătă dimineața, ora 7:00, ora României era, potrivit Digi24:

  • Pennsylvania (20 de voturi) – 28.833 voturi în plus pentru Joe Biden (96 la sută numărate)
  • Georgia (16 voturi în Colegiul Electorilor) – Joe Biden are 4.395 voturi în fața lui Donald Trump (după numărarea a 99 la sută din voturile exprimate)
  • Nevada (6 voturi) – 22.657 voturi în plus pentru Joe Biden (93 la sută numărate)
  • Arizona (11 voturi ) – 29.861 voturi pentru Joe Biden (95 la sută din voturi numărate).

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr