marți

18 ianuarie, 2022

Prezentarea raportului MCV scoasă de pe agenda comisiei LIBE a PE, la cererea eurodeputaților români liberali și socialiști

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2013

Prezentarea celui mai recent raport din Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție (MCV) privind România a fost scoasă de pe ordinea de zi de miercuri a Comisiei petru Libertăți Civile (LIBE) a Parlamentului European, la solicitarea eurodeputaților români social-democrați și liberali din acest for.

Europarlamentarul liberal Renate Weber (foto), care a făcut demersuri pentru scoaterea prezentării MCV din draftul ordinii de zi a LIBE, a susținut că în mod normal documentul nu ar fi trebuit discutat în comisie.

Acest punct a apărut din neant pe agenda de astăzi și s-a scos, pentru că nu trebuia să se discute deloc în Comisia LIBE. De câteva zile muncesc să o scot de pe ordinea de zi și asta am făcut”, a declarat, pentru cursdeguvernare.ro, Renate Weber.


În schimb, ea a cerut ca plenul Parlamentului European să aibă o dezbatere pe metodologia raportului MCV, în prezența comisarului european pentru Justiție, Viviane Reding.

Eu vreau o dezbatere în plen pe metodologia acestui mecanism în prezența doamnei comisar Reding”, a precizat europarlamentarul liberal.

decizie privind această posibilitate urmează să se ia săptămâna viitoare la conferința președinților grupurilor europarlamentare.

În draftul ordinii de zi de miercuri a comisiei LIBE figura, la punctul 8, o prezentare care urma să fie susținută de reprezentanții Comisiei Europene privind raportul MCV al Executivului european către parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.


Raportul MCV a fost adoptat de Comisie în 30 ianuarie 2013.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Descarcă de aici draftul agendei de lucru a LIBE de miercuri.

Claudiu Zamfir – Bruxelles

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr