luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2011

Agenţia de rating Standard & Poor’s a plasat, marţi, sub perspectivă negativă şi ratingul Fondului European de Stabilitate, cu doar câteva zile înainte de summit-ul de iarnă al UE, unde urmează să se ia decizii care să recâştige încrederea pieţelor – anunţă AFP. Cu acest statut, Fondul riscă retrigradarea ratingului, de la maximum, AAA, cu o treaptă sau două.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cu o zi înainte, aceaşi agenţie plasase sub perspectivă negativă şi ratingurile celor mai puternice economii europene, toate aflate la AAA – între care Germania şi Franţa, principalii susţinători financiari ai Pactului de Stabilitate Financiară.

Decizia agenţiei are legătură directă cu deciziile care urmează să se ia la summitul din 9 decembrie. “Vom examina dacă măsurile care urmează să fie luate pot restabili încrederea” – a declarat, potrivit AFP, Moriz Kramer, responsabilul S&P pentru ţările europene.

(Citeşte mai multe pe cronicaeuropeana.ro)Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: