luni

17 ianuarie, 2022

Președintele Senatului: Rezolvarea inechităților sistemului de pensii are nevoie de o comisie parlamentară

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2020

Este necesară înființarea unei comisii speciale parlamentare pentru identificarea şi rezolvarea inechităţilor din sistemul de pensii, potrivit preşedintelui Senatului, Anca Dragu (foto).

„În ultimii ani au fost introduse aceste pensii speciale, în diferite domenii, una câte una, cu derogare de la principiul contributivităţii. S-au obţinut o serie de excepţii şi de privilegii prin legi speciale. (…) Noi susţinem aplicarea generală a principiului contributivităţii în stabilirea pensiei şi majorarea punctului de pensie. Avem chiar inclus acest aspect şi în programul Coaliţiei”,  a declarat Anca Dragu, citată de Agerpres.

Mai departe, „susţinem crearea unei comisii speciale parlamentare pentru identificarea şi rezolvarea inechităţilor din tot sistemul de pensii. Acum avem deja prorogarea cu un an a pensiilor speciale pentru primari. Aceasta s-a putut face în câteva zile de la învestirea noului guvern”, a mai spus Anca Dragu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Senatului a adăugat că nuva ezita să se vaccineze atunci când îi va veni rândul.

„O să-l fac, când îmi va veni rândul, pentru că nu sunt în categorie de risc. Dar mă voi vaccina”, a confirmat Anca  Dragu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr