joi

19 mai, 2022

Aderare la Euro

Termenii și necunoscutele ecuației spre elita monetară europeană

Preşedintele Iohannis a respins numirea lui Mihai Fifor la Transporturi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2015

fiforPreședintele României a semnat miercuri Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus din funcţia de  ministru al Transporturilor, și a transmis premierului că respinge numirea lui Mihai Fifor (foto) în funcţia vacantă la guvern.

Premierul Ponta a afirmat în replică: „Sunt obişnuit cu astfel de respingeri de la Traian Băsescu.”

„Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.”, scrie într-un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială.


Ioan Rus şi-a anunţat demisia pe data de 11 iunie, după declaraţii jignitoare la adresa românilor plecaţi la muncă în străinătate.

Pe 21 iunie, premierul Victor Ponta a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare în funcţia de ministru al Transporturilor a senatorului PSD Mihai Fifor, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru transport şi energie.

Ministrul de pe Twitter

Premierul Victor Ponta a anunțat pe Twitter, după ce președinția i-a respins propunerea inițială de la Transporturi, că noua nominalizare este Iulian Matache, actual secretar de stat în minister.

„În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!”, a scris premierul pe contul său de Twitter, în timpul ședinței BPN a partidului.


Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea.

Matache a fost primul nume vehiculat în PSD ca posibil înlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, înainte de nominalizarea lui Fifor.

Acesta a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ulterior, în martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprişan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: