duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2016

joachim gauckPreședintele Germaniei, Joachim Gauck, “s-a interesat de relaţia Republicii Moldova cu România şi de proporţia cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reunificarea celor două ţări”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău în care sunt prezentate câteva dintre subiectele discutate în momentul prezentării scrisorile de acreditare ale noului ambasador la Berlin.

De asemenea, președintele Gauck s-a interesat de probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, soluție vehiculată tot mai des, “exprimându-şi curiozitatea şi îngrijorarea în legătură cu eventualele repercusiuni pentru politica externă a ţării”.

Ambasadorul Oleg Serebrian și Joachim Gauck au abordat și dosarul transnistrean, președintele Germaniei ”sugerând Chişinăului să demonstreze discernământ şi să depăşească criza politică, în ideea de a deveni cât mai atractiv pentru populaţia din stânga Nistrului”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Secretarul de Stat, Stephan Steinlein, care conduce în cadrul MAE federal Departamentul pentru ordinea internaţională, ONU şi controlul înarmărilor, a dat asigurări că odată cu preluarea Preşedinţiei OSCE de la 1 ianuarie curent, Germania va antrena eforturi şi resurse suplimentare la capitolul conflictelor îngheţate.

Concomitent, interlocutorii au schimbat păreri vizavi de evoluţia economică în ţară, implicit în regiunea transnistreană”, mai menționează comunicatul MAE din Republica Moldova.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: