marți

28 mai, 2024

30 ianuarie, 2018

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, i-a trimis o scrisoare de felicitare premierului Viorica Dăncilă, transmiţându-i că Guvernul are ”o responsabilitate importantă„ pentru menţinerea valorilor UE, inclusiv prin respectarea normelor statului de drept şi prin combaterea corupţiei.

În numele Consiliului European, aș dori să vă felicit pentru numirea dumneavoastră în funcția de prim-ministru. Am încredere că România va continua să contribuie constructiv la o Uniune Europeană mai puternică și unită și să sprijine o vecinătate prosperă și democratică a UE.

Acest lucru este deosebit de important în contextul lucrărilor pe care ni le-am propus în privința Agendei liderilor UE și a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.


Responsabilitatea importantă a guvernului pentru susținerea valorilor europene va susține prosperitatea, stabilitatea și securitatea României, precum și cea a Uniunii Europene.

În acest sens, statul de drept și progresul ireversibil în lupta împotriva corupției, în conformitate cu așteptările ridicate ale societății românești, rămân cruciale pentru a asigura că toți cetățenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de statutul de membru al Uniunii .

Aștept cu nerăbdare să colaborez îndeaproape cu dumneavoastră și vă doresc succes pe viitor atât dumneavoastră, cât şi Guvernului pe care îl conduceţi , transmite marți Donald Tusk în scrisoarea publicată pe site-ul Consiliului Uniunii Europene.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi miniştrii propuşi în Cabinetul său au avut, duminică, cu o zi înainte de votul de investitură, o întâlnire cu liderii şi parlamentarii PSD şi ALDE. La final, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că au discutat şi despre continuarea luptei cu statul paralel, pentru ca, într-un parteneriat Guvern-Parlament, să câştige această bătălie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: