vineri

26 aprilie, 2024

19 iunie, 2012

Deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea companiei, ci reorganizarea unei societăţi care nu mai are lichidităţi, a susținut marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu.

”Solicitarea insolvenţei este legată de organizarea companiei, nu avem în vedere nimic cu falimentul, vânzarea de active şi alte speculaţii. Nu urmărim naţionalizarea, vânzarea companiei, sau orice altceva decât corectarea problemelor cu care compania se confruntă. Procedura insolvenţei nu este o stratagemă sau un tertip ci o măsură legală potrivit legii pentru că această societate a ajuns în situaţia să nu mai aibă lichidităţi”, a spus Remus Vulpescu, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că Hidroelectrica a avut anul trecut doar un milion de euro profit, dovadă a managementului defectuos al companiei,


”Ceva nu a funcţionat corect la Hidroelectrica. O societate cu active de 1 miliard de euro şi o cifră de afaceri de 800 milioane de euro, dacă obţine contabil, doar contabil, 1 milion de euro profit nu se poate numi companie profitabilă”, a explicat reprezentantul Hidroelectrica.

Compania Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa, în data de 15 iunie 2012, iar dosarul urmează să fie judecat pe 20 iunie.

Insolvenţa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societăţii cu ‘băieţii deştepţi’ din energie.

Pe 6 iunie 2012, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, declara, într-o conferinţă de presă, că majorările de preţ din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate până în prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantităţi la fel, dar că niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea duratei contractului.


‘Unele dintre opţiunile noastre ne-ar putea permite să tragem o concluzie relativ rapid, altele după întâlnirea cu board-ul. Sunt opţiuni pentru renegociere, pe care variantă o alegem, depinde şi de rezultatele economice şi de respectarea principiilor de drept. Varianta scurtă ar fi să ne pliem la ofertele făcute până în prezent de aceşti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei. Sunt, în opinia noastră, creşteri prea mici de preţ şi reduceri mici de cantităţi. Se poate obţine mai mult pentru Hidroelectrica. Noi vă spunem că derularea acestor contracte poate fi oprită, însă rezilierea ne limitează opţiunile’, a declarat Remus Vulpescu.

De asemenea, Vulpescu a precizat că în negocieri autorităţile române nu sunt satisfăcute de stabilirea unui preţ pentru 2012 apropiat de preţurile pieţei concurenţiale.

Sindicatul Hidrosind anunță că depune plângere penală împotriva Consiliului de Administrație

„Vom face plângere penală împotriva membrilor CA pentru subminarea economiei naționale deoarece intrarea Hidroelectrica în insolvență este o măsură cu caracter profund anti-românesc si nu este nicidecum îndreptată împotriva baieților deștepți, cum se încearca să se inducă opiniei publice.

Am ajuns să fim, pe nedrept, rușinea Europei și vă aducem la cunostință că salariații din Hidroelectrica nu mai tolerează această stare de fapt. CA a provocat, prin decizia sa, mai mult decât o grevă spontană la nivelul societății. Urmările vor fi greu de stapânit. Răspicat solicităm CSAT, Președintelui Romaniei, Primului Ministru să intervină în acest amatorism Economic si să garanteze numirea în frutea Hidroelectrica a unor persoane din interiorul acesteia, care sa aibă libertatea garantată de Președinte și Prim Ministru de a lua decizii în afara constrângerilor politice”, se arată într/un comunicat al Hodrosind, sindicatul din compania Hidroelectrica.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: