vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2013

Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vor participa miercuri, la Berlin, la o masă rotundă organizată de Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania pe tema „Promovarea ocupării tinerilor în Europa”, la care vor participa, printre alții, și cancelarul german Angela Merkel.

Conferința din Germania urmărește adoptarea unui document comun în cadrul căruia să fie identificate măsurile care se impun pentru implementarea, la nivelul UE, a „Garanţiei pentru tineri”.

Gazda conferinţei este cancelarul german Angela Merkel, la reuniunea la nivel înalt participând şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, precum şi şefii de stat şi de guverne ai ţărilor membre, printre care și preşedintele Franţei, Francois Hollande, relatează Mediafax.


„Conferinţa este organizată pe formatul reuniunilor Consiliului European, fiind precedată de o reuniune pregătitoare la nivelul miniştrilor de resort”, a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu și Angela Merkel participă miercuri la o conferință de presă alături de cancelarul Angela Merkel, a precizat Ministerul Muncii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că României îi revin 400 de milioane de euro în perioada 2014-2015 din programul de 6 miliarde euro stabilit de Consiliul European pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 de ani.

Liderii europeni au ajuns la un acord, în noaptea de joi spre vineri, pentru a accelera deblocarea a şase miliarde de euro pentru lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor, ridicând suma acordată acestui plan la opt miliarde de euro în total.


Comisia Europeană a propus ca cele şase miliarde de euro prevăzute pentru angajarea tinerilor în bugetul european pentru 2014-2020 să fie mobilizaţi pe doi ani în loc de şapte. Această „Iniţiativă pentru tineri” priveşte regiunile cele mai afectate de şomajul în rândul tinerilor din 13 state.

Peste 26 de milioane de persoane sunt în şomaj în Europa, dintre care 5,6 milioane au vârste mai mici de 25 de ani. Situaţia este alarmantă în anumite state precum Grecia sau Spania, unde mai mult de un tânăr din doi nu este angajat.

În cadrul reuniunii Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO), din 28 februarie, a fost aprobată Recomandarea privind înfiinţarea unei garanţii pentru tineret.

Totodată, în cadrul negocierilor privind bugetul pe următorii şapte ani, a fost promovată Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, cu o alocare de şase miliarde de euro. Fondurile urmează să fie utilizate pentru a consolida şi accelera implementarea măsurilor descrise în Pachetul de măsuri privind ocuparea tinerilor din decembrie 2012, în special a „Garanţiei pentru Tineri”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: