Președintele Băsescu: Premierul Ponta m-a asigurat că rezolvă problema perspectiva MCV legată de prezența liberalului Fenechiu în Guvern. USL nu are motive de rupere - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Președintele Băsescu: Premierul Ponta m-a asigurat că rezolvă problema perspectiva MCV legată de prezența liberalului Fenechiu în Guvern. USL nu are motive de rupere

16 iunie, 2013

Președintele Traian Băsescu a susținut că premierul Victor Ponta i-a dat asigurări că va rezolva presupusa problemă din Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție legată de prezența ministrului liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu, în Guvern.

Într-un interviu difuzat duminică de PRO TV, șeful statului a precizat, însă, că o decizie a prim-ministrului în acest sens este limitată de riscul declanșării unei crize politice, ca urmare a sensibilităților PNL, care insistă ca Relu Fenechiu să rămână ministru.

„Acum hai să fim cinstiţi: eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică care ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru”, a afirmat Traian Băsescu.


Președintele a susținut că a discutat cu premierul ultima oară în urmă cu trei săptămâni în privința ministrului Fenechiu, iar răspunsul lui Victor Ponta a fost pozitiv privind rezolvarea problemei invocate de Comisia Europeană în MCV, legate de prezența unor miniștri cu dosare penale în Cabinet.

”Cred că şi acum vreo trei săptămâni am reluat discuţia pe MCV şi răspunsul a fost pozitiv”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, el a apreciat ca fiind bună comunicarea cu premierul Ponta.

„Da, am şi o relaţie de comunicare foarte bună. Discuţiile mele cu premierul sunt extrem de deschise pe problemele pe care doreşte să le discutăm. Vorbim destul de des, cel puţin de două – trei ori pe săptămână, ne întâlnim o dată la o săptămână, la două săptămâni”, a spus liderul de la Cotroceni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În context, el susținut că pactulș de cooperare dintre președinte și premier nu constituie un motiv de rupere a USL.

”Eu nu văd niciun motiv pentru care să nu reziste. Cu ce încurcă acest pact, pentru că el se referă doar la relaţia preşedinte-premier?! Eu nu am un pact de coabitare cu USL, nu am un pact de coabitare cu Parlamentul, dar cele două ramuri ale Executivului, preşedinte şi Guvern, trebuie să coopereze, pentru că altfel aruncăm ţara în aer”, a mai spus Traian Băsescu.

Alte declarații ale președintelui:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr