duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2012

Preşedintele Traian Băsescu a admis, miercuri seară, ca o posibilă soluție delegarea atribuţiilor sale către o altă persoană pentru reprezentarea României la Consiliul European, însă mai degrabă către președintele Senatului, Vasile Blaga, nu către premierul Victor Ponta.

Într-o conferință de presă la Cotroceni, Băsescu a fost întrebat dacă ar fi o soluție ca el s-i delege altcuiva atribuțiile de reprezentare la Consiliul European.

”Aceasta este o soluţie, dar nicio altă soluţie nu-mi poate fi impusă”, a răspuns Băsescu.


Președintele a arătat, însă, că, potrivit Constituției, el ar putea cel mult să-i delege atribuțiile președintelui Senatului, vasile Blaga, nu premierului Victor Ponta.

”Eu nu-mi pot delega mandatul nici măcar în concediu, pentru că, după Constituţie, nu am dreptul la concediu. Nicăieri în Constituţie nu spune că pe timpul concediului preşedintele îşi deleagă mandatul. Sunt doar două situaţii: imposibilitate, boală, demisie, atât îmi pot delega mandatul, în rest, n-am dreptul după Constituţie. Dacă Constituţia ar fi spus: <preşedintele îşi deleagă atribuţiunile>, probabil că ar fi spus să le deleg preşedintelui Senatului, că el e al doilea în stat şi asta este şi ordinea de precădere în stat”, a explicat președintele.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Joi, președintele Băsescu va avea o întâlnire cu premierul Ponta privind reprezentarea României la Consiliul European din 28 iunie.

”Am azi avut o discuţie cu premierul şi mâine ne vom întâlni şi nu vreau să anticipez rezultatul acestei discuţii”, a spus șeful statului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: