sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2011

Guvernul va achita în anul 2016 în totalitate drepturile salariale pe care bugetarii și le-au câștigat în instanțele de judecată, după ce președintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, o lege adoptată de Parlament în acest sens.

Băsescu a promulgat Legea pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, a informat Preşedinţia.

De asemenea, șeful statului a promulgat Legea pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.


De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG  71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Luni, Curtea Constituţională respinsese contestaţia depusă de Opoziție la legea referitoare la amânarea plăţii drepturilor salariale câştigate de bugetari în instanţă.

Inițial, Guvernul amânase pentru perioada 2012-2014 plata drepturilor câștifgate de bugetari în instanțe, dar, la cererea Executivului, pe 12 octombrie, deputații Puterii au introdus amendamente la ordonanță pentru amânarea până în 2016 a plății complete a acestor drepturi.

Conform modificărilor aduse de deputații PDL-UDMR-UNPR-minorități naționale, în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu, în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: