marți

25 ianuarie, 2022

Președintele Băsescu a aprobat amânarea până în 2016 a drepturilor câștigate de bugetari în instanțe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2011

Guvernul va achita în anul 2016 în totalitate drepturile salariale pe care bugetarii și le-au câștigat în instanțele de judecată, după ce președintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, o lege adoptată de Parlament în acest sens.

Băsescu a promulgat Legea pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, a informat Preşedinţia.

De asemenea, șeful statului a promulgat Legea pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.


De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG  71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Luni, Curtea Constituţională respinsese contestaţia depusă de Opoziție la legea referitoare la amânarea plăţii drepturilor salariale câştigate de bugetari în instanţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Inițial, Guvernul amânase pentru perioada 2012-2014 plata drepturilor câștifgate de bugetari în instanțe, dar, la cererea Executivului, pe 12 octombrie, deputații Puterii au introdus amendamente la ordonanță pentru amânarea până în 2016 a plății complete a acestor drepturi.

Conform modificărilor aduse de deputații PDL-UDMR-UNPR-minorități naționale, în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu, în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr