luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va trimite președintelui Traian Băsescu propunerea ca senatoarea social-democrată Ecaterina Andronescu să fie numită ministru al Educației.

De asemenea, liberalul Puiu Hașotti va rfi propus ministru al Culturii, în locul demisionarului Mircea Diaconu.

În mai 2012, Curtea de Apel București a decis anularea unei constatări a Agenției Naționale de Integritate (ANI), potrivit căriea Andronescu s-a aflat în conflict de interese, pentru că în calitate de rector al Universității Politehnice București a emis acte administrative prin care tot ea s-a numit responsabilă de proiecte pe bani europeni.


În calitatea sa de responsabil pentru proiectele pe fonduri europene, Ecaterina Andronescu a primit circa 40.000 de lei în perioada 2009-2011.

Ecaterian Andronescu a mai ocupat funcția de ministru al Educației, în Guvernul Adrian Năstase, în perioada 2001-2003, și în Guvernul Emil Boc (PDL-PSD), în perioada 2008-2009.

Andronescu este al treilea ministru al Educației în cele două luni de mandat ale Guvernului Victor Ponta, după ce Ioan Mang (PSD) a demisionat de la minister în urma acuzațiilor de palgiat care i-au fost aduse, și după ce Liviu Pop a asigurat interimatul.

Înainte de Mang, la Ministerul Educației fusese propusă Corina Dumitrescu, aceasta fiind însă retrasă, după ce presa a relatat despre inadvertențele din CV-ul ei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: