vineri

12 iulie, 2024

10 februarie, 2013

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminică, la RTV, că președintele Traian Băsescu l-a propus pentru funcția de procuror general al României pe actualul interimar Daniel Morar (foto).

Șeful Guvernului a precizat că aceasta a înțeles dintr-o discuție cu ministrul Justiției, Mona Pivniceru.

”Din discuţia cu ministrul Justiţiei, am înţeles că preşedintele l-a propus pe Daniel Morar, că e cel mai bun procuror general. Părerea domniei sale este că cel mai bun ar fi domnul Morar, dar Pivniceru nu are aceeaşi opinie”, a spus Ponta, la RTV.


El a precizat că Băsescu i-ar fi făcut lui Pivniceru această propunere și înainte, și după procedura de numire a procurorului general și a șefului Direcției naționale Anticorupție, în urma căreia șeful statului nu a validat în funcții nominalizările făcute de ministrul Justiției.

Înainte de procedura eșuată de nimre a șefilor Parchetului, fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, a precizat că refuză să se înscrie la selecția organizată de Ministerul Justiției, pe motiv că procesul nu este transparent.

”Această procedură de selecție nu este una real transparentă și acesta este și motivul pentru care eu n-o să-mi depun candidatura pentru vreo funcție”, spunea Morar, în octombrie, la TVR.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: