duminică

21 aprilie, 2024

16 iunie, 2017

Toate țările se confruntă cu crize politice, dar importantă este găsirea unei soluții care să asigure stabilitate pe termen lung, a declarat vineri premierul luxemburghez, Xavier Bettel, la conferința de presă comună organizată după întâlnirea la București cu omologul său Sorin Grindeanu.

Coaliția de guvernare i-a retras sprijinul politic premierului Grindeanu, dar acesta refuză să demisioneze și își continuă programul de premier.

Vineri, l-a primit la Palatul Victoria, cu onoruri militare, pe Xavier Bettel, care a fost întrebat de un jurnalist luxemburghez la ce folosește întâlnirea cu omologul său român care nu mai are susținere politică.


„Cel mai important lucru într-un stat este funcţionarea instituţiilor şi să nu existe un vid instituţional. iar omologul meu este atât timp cât este prim-ministru şi este şeful guvernului din România, atât timp cât nu este un alt şef al guvernului numit de preşedinte. Am venit aici să mă întâlbnesc cu omologul meu. Au instituţii, au lege, au constituţie şi am î ntâlniri cu diferiţi actori ai vieţii politice şi culturale de aici, din România. Cel mai rău ar fi se lase în urmă un vid”, a răspuns premierul Luxemburgului.

 

Cât despre contextul din România, Bettel a spus că este importantă găsirea unei soluții, cât mai repede:

„Crize politice există în toate ţările, se întâmplă. Important este să vă regăsiţi cât mai repede stabilitatea şi să aveţi instituţii care să funcţioneze, cu parteneri pe care să ne putem baza la nivel european. Ce vă dorim este să găsiţi cât mai repede o soluţie nu pe termen scurt sau mediu, ci pe termen lung, pentru ca investiţiile şi încrederea care trebuie să existe între statele partenere, între investitori şi între vecini să fie regăsite. Deci vă doresc să găsiţi o soluţie cât mai repede care să permită o evoluţie nu pe termen scurt, ci pe termen mediu şi lung”, a declarat Xavier Bettel.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: