marți

19 martie, 2024

19 aprilie, 2017

Reprezentanții The Carlyle Group, cea mai mare firme de investiții de tip private equity din lume, au discutat cu premierul Sorin Grindeanu miercuri, la Palatul Victoria, despre „dezvoltarea investițiilor acestei companii în domeniul energiei, în special în zona Mării Negre”.

O altă temă a întâlnirii a fost legată de „noi oportunităţi de investiţii în România”, pe care Carlyle este gata să le identifice, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat „disponibilitatea Guvernului de a facilita accesul investitorilor pe piața românească”. „Suntem ferm hotărâți ca, prin măsurile adoptate de Guvern, să sprijinim mediul de afaceri și să promovăm oportunitățile de investiții în România”, a declarat șeful Executivului.


Cea mai consistentă oportunitate de investiţii din România este Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), a cărui dimensiune s-ar putea măsura în miliarde de euro.

FSDI este acum în curs de proiectare, iar Guvernul se află vizibil în faza de căutare de parteneri externi, cel puțin pentru consultanță în înființarea și lansarea Fondului. Reprezentanții Guvernului s-au întâlnit recent şi cu cei ai Blacrock, cel mai mare fond de investiții din lume.

Carlyle Group are sub administrare active de circa 180 de miliarde de dolari . Este specializat în investiții de capital privat în companii (private equity), în investiții active reale, și  furnizează soluţii de investiţii și strategii pentru piaţa mondială.

Cele 36 de companii controlate de grupul Carlyle în Romania operează în sectoare economice diferite: de la producţia de covoare ţesute, servicii de traducere şi soluţii hardware, până la producţia de metal şi pulberi ceramice, produse alimentare congelate, refrigerate şi gata preparate.


Alte sectoare în care companiile Carlyle din România sunt active sunt: producţia de generatoare industriale şi motoare electrice, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, producţia şi decorarea recipientelor de sticlă de lux.

Cât priveşte activele Carlyle din Marea Neagră, „reprezentanții companiei și-au anunțat intenția de a trece cât mai rapid la faza de producție, în cazul resurselor de gaze naturale deținute în concesiune pe platforma continentală”, mai spune comunicatul citat.

Carlyle a angajat recent un plasament de 500 de milioane de dolari în Mazarine Energy și, cu o parte din aceşti bani, Mazarine a cumpărat 19 perimetre de explorare din cele 232 pe care OMV Petrom le are în portofoliu.

Totodată, Compania Black Sea Oil and Gas SRL, deţinută de Carlyle, va construi o staţie de tratare a gazelor în localitatea Corbu din judeţul Constanţa, după ce a anunţat recent o importantă descoperire de gaze naturale în Marea Neagră.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: