Premierul îl remaniază pe Alexandru Nazare, ministru de Finanțe
marți

19 octombrie, 2021

Premierul Cîțu l-a remaniat pe Alexandru Nazare, ministru de Finanțe

8 iulie, 2021

citu remaniere nazare

Premierul Cîțu a anunțat joi, după ședința de guvern, că ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, a fost remaniat.

”În cursul zile de marţi, am informat toţi liderii coaliţiei despre decizia mea de a îl remania pe dl ministru Nazare. Mi-a spus că nu doreşte să îşi dea demisia şi să fie revocat”, a anunţat prim-ministrul după şedinţa de Guvern.

Florin Cîţu a explicat că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării.

”Decizia am luat-o după o analiză făcută la 6 luni de zile. Astăzi vorbim de Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la MFP. Unele dintre ele ajută la eliminarea evaziunii fiscale, altele ajută la implementarea prin fonduri europene”, a explicat şeful Executivului.

De asemenea,premierul a menţionat că a trimis preşedintelui cererea de revocare a lui Nazare de la Finanţe şi propunerea ca premierul să asigure interimatul.

Întrebat dacă Dan Vîlceanu va fi sucesorul lui Nazare, prim-ministrul a afirmat că încă nu a fost luată o decizie.

”Eu sunt propunerea de interimar. Nu în acest moment (nu se ştie altă propunere pentru MFP – n.r.). Nu avem nicio propunere în acest moment pentru MFP. Ne vom asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite”, a replicat prim-ministrul.

În ceea ce priveşte motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut să îşi dea demisia, Florin Cîţu a spus că nu le cunoaşte. Premierul a închis subiectul cu anunțul: ”Am la Corpul de control câteva lucruri şi corpul de control s-ar putea să meargă la MFP, dar voi anunţa zilele următoare. ANAF a avut o activitate bună”.

Mass-media române anunță că decizia premierului nu are legătură cu performanța lui Nazare la Ministerul Finanțelor, ci mai degrabă cu campania electorală internă din PNL, între premier și ministru existând dispute pe marginea alocărilor bugetare pe care Florin Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali.


Premierul a mai blocat recent și planul de reorganizare a Ministerului Finanțelor dar și proiectele de digitalizare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fost deputat de Brăila și vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, Alexandru Nazare a fost propulsat în politică de Anca Boagiu, ocupând funcția de secretar de stat în MFP în perioada aprilie – noiembrie 2010.

În Guvernul Orban, Nazare a fost consilier al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr