vineri

24 mai, 2024

17 decembrie, 2017

Marine Le Pen, Tomio Okamura și Geert Wilders, la reuniunea de la Praga a liderilor extremiști europeni

Reprezentanți ai partidelor antiimigrație din 10 state europene s-au întâlnit sâmbătă la Praga, la o reuniune desfășurată în spatele ușilor închise, scrie prea internațională.

Conferința partidelor extremiste din UE s-a desfășurat sub sloganul „Pentru o Europă a Națiunilor suverane – un model de cooperare pentru un viitor mai bun al popoarelor din Europa” și a fost organizată de Mișcarea pentru o Europă a Națiunilor și Libertății (MENL), parte a grupului ENF din Parlamentul European.

Au participat, printre alții, Marine Le Pen – liderul Frontului Național, și Geert Wilders – lider al Partidului Libertății, din Olanda.


AFP și DPA nptează că reuniunea nu a avut loc întâmplător în Cehia, acolo unde la alegerile parlamentare desfășurate în urmă cu două luni Partidul Libertății și Democrației Directe, SPD, a obținut locul doi, devenind astfel nou stea a extremismului european.

SPD, o formațiune de extremă dreapta, anti-imigrație și anti-UE, condusă de omul de afaceri de origine niponă Tomio Okamuraa cîștigat 22 din cele 200 de locuri ale Camerei Deputaților, iar sondajele arată că doar 33 % din cehi mai percep ca pozitivă apartenența țării lor la UE.

Le Monde amintește că Okamura, vicepreședinte al camerei inferioare a legislativului ceh, este prieten cu Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii extremiste austriece FPÖ, care va forma guvernul de la Viena, și cu Marine Le Pen.

SPD este susținut de președintele ceh Miloš Zeman, renumit pentru pozițiile sale pro-Rusia, pro-China și pentru retorica sa antimusulmană, și care a particitat weekendul trecut la Congresul SPD.


Câteva sute de participanți au protestat în centrul Pragăi pe parcursul reuniunii liderul extremiștilor europeni, iar mai mulți intelectuali și disidenți au ținut discursuri în care au pledat pentru garantarea drepturilor refugiaților în UE.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: