Poșta Română anunță că și-a plătit ultimele datorii la buget - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Poșta Română anunță că și-a plătit ultimele datorii la buget

27 august, 2020

Poşta Română anunță că a virat ANAF pe 20 august 135 milioane de lei și a plătit astfel, integral, datoriile istorice pe care le avea față de stat.

Pentru că a efectuat aceste plăţi, i-au fost anulate obligaţii de plată accesorii în valoare de 45,3 milioane de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi.

„Poşta Română a moştenit multe datorii. Situaţiile financiare actuale oferă o imagine pozitivă. Se observă o îmbunătăţire a indicatorilor economici, ceea ce va asigura o mai bună finanţare a activităţii în perioada următoare, perioadă în care am demarat investiţii masive care vor ajuta la creşterea calităţii serviciilor poştale. Este o dovadă în plus că ne uităm la viitor şi nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, citat într-un comunicat al companiei.


În 2018, Poșta Română a primit o infuzie de 170 milioane de lei, reprezentând participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei. Procedura de capitalizare a Poştei Române s-a decis prin Hotărâre de Guvern, suma fiind special destinată ştergerii datoriilor către ANAF.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Poșta Română s-a confruntat în ultimul deceniu cu probleme grave, din cauza lipse unei strategii pentru a face față extinderii firmelor de curierat, în fața cărora a pierdut categorii importante de servicii.

Are peste 24.893 de angajați, dintre care 11.399 sunt postași.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr