luni

19 februarie, 2024

23 mai, 2011

Copreşedinte al USL, liderul PSD Victor Ponta i-a pus la nivel de egalitate pe omul de afaceri liberal Dinu Patriciu şi pe şeful statului, Traian Băsescu, arătând că aceştia sunt din aceeaşi generaţie şi trebuie depăşiţi de către clasa politică.

”Ar trebui să spun: ‘Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu !’, dar pentru că vreau să arăt că pot să fiu un politician mult mai serios decât Traian Băsescu, vreau să spun că Traian Băsescu şi Dinu Patriciu sunt, de fapt, oameni ai aceleiaşi societăţi, ai aceleiaşi generaţii. Unul dintre ei a ajuns în vârful politicii speculând tot ce a fost mai rău în ultimii 20 de ani în România. Dinu Patriciu ştiu că a avut relaţii foarte bune şi cu Guvernul PSD şi cu Guvernul PNL şi că a devenit un foarte important om de afaceri tocmai în aceeaşi perioadă. Pentru mine preocuparea principală este ca ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani să fie o lecţie şi să înţelegem că trebuie să dăm pagina. Şi după domnul Băsescu, şi după oamenii de afaceri care au devenit mari liberali sau capitalişti făcând afaceri cu statul şi cred că trebuie să dăm această pagină”, a declarat Victor Ponta.

În context, liderul PSD a mai afirmat că programul economic pe care Uniunea Social Liberală îl va prezenta săptămâna viitoare va propune un tip de economie, de societate, în cadrul căreia oameni de afaceri de tipul lui Dinu Patriciu nu se vor mai regăsi.


Ponta a fost întrenat de jurnalişti în legătură cu criticile aduse de Dinu Patriciu alierii dintre PNL şi USL, omul de afaceri susţinând ideea înfiinţării unei noi forţe politice.

”Cred că trebuie să trecem de cei 20 de ani ai domnului Brucan care, iată, se prelungesc dincolo de limita strict de 20. Obligaţia domnului Antonescu şi a mea, a Uniunii Social Liberale, este tocmai să schimbe ceea ce a fost rău în aceşti 20 de ani. Programul pe care o să-l prezentăm vineri va da răspunsuri, din punctul nostru de vedere, şi va face propuneri pentru o altfel de economie şi o altfel de societate. În acel gen de economie şi de societate, pe care încercăm să le construim, cred că nici oameni de afaceri de genul domnului Patriciu nu se vor mai regăsi”, a spus preşedintele PSD.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: