miercuri

6 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2022

După ce ieri a anunţat că interzice importurile de cărbune rusesc, Polonia a anunţat astăzi măsuri destinate să pună capăt tuturor importurilor de petrol din Rusia până la sfârşitul anului, scrie The Associated Press citată de News.ro.

Polonia şi-a redus deja în mare măsură dependenţa de petrolul rusesc, a afirmat miercuri premierul polonez Mateusz Morawiecki (foto).

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Polonia lansează cel mai radical plan dintre statele europene pentru a elimina dependenţa de energia Rusiei.


Morawiecki a spus că se aşteaptă ca importurile de cărbune să fie încheiate în mai și a subliniat că Polonia va lua măsuri pentru a deveni ”independentă” de aprovizionarea Rusiei.

Premierul polon  face apel la statele membre UE să ”renunţe” la combustibilii fosili ai Moscovei. Polonia susţine că banii din exporturile de petrol şi gaze alimentează maşina de război a Rusiei şi că acest lucru ar trebui să înceteze.

De asemenea, premierul polonez a făcut apel la Comisia Europeană să impună taxe pe toate hidrocarburile importate din Rusia pentru un comerţ ”corect”.

Polonia a făcut progrese pentru reducerea dependenţei de gazul rusesc. Un terminal de import al gazelor lichefiate a fost construit în Swinoujscie şi este în curs de extindere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: