joi

22 februarie, 2024

13 iunie, 2013

Mai mulţi responsabilii politici cehi apropiaţi de partidul de dreapta ODS al premierului Petr Necas (foto) au fost arestaţi la Praga în noaptea de miercuri spre joi în urma unei acţiuni a Unităţii de luptă împotriva criminalităţii organizate, scrie cotidianul Dnes, fără să precizeze motivele reţinerilor.

Potrivit publicației, printre cei reținuți se află Jana Nagyova, şefa de cabinet a premierului, fostul şef al grupului parlamentar al ODS, Petr Tluchor, fostul ministru al agriculturii Ivan Fuksa, fostul adjunct al ministrului sănătăţii, Marek Snajdr, şi fostul şef al serviciilor de informaţii militare, Ondrej Palenik.

Presa din Cehia relatează că acţiunea a fost lansată la sediul guvernului la puţin timp după miezul nopţii. Un purtător de cuvânt al poliţiei a refuzat să comenteze informaţiile, limitându-se să declare că operaţiunea este în curs de desfăşurare.


Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de poliţie pentru luptă împotriva crimei organizate a adăugat că este posibil ca acest caz să ia amploare și să ducă la căderea guvernului de la Praga.

Potrivit presei locale, Tluchor, Fuksa şi Snajdr, consideraţi contestatari ai lui Necas în cadrul ODS, au demisionat din posturile de deputaţi în noiembrie 2012, înaintea unui vot crucial asupra unui pachet de măsuri fiscale pentru 2013, asimilat unui vot de încredere pentru Executiv.

Ferm opuşi acestui pachet de măsuri, ei au obţinut, la vremea respectivă, în schimbul demisiei lor, posturi importante în cadrul administraţiei publice.

Activităţile unor oameni de afaceri şi membri ai unor grupuri controversate de lobby sunt examinate, de asemenea, în acest caz, scrie presa.


Premierul Petr Necas nu a comentat deloc asupra acestui caz. Camera Deputaţilor şi-a suspendat până vineri dimineaţa dezbaterile, la solicitarea opoziţiei, care cere explicaţii şefului Guvernului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: