miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2014

Elena Udrea este candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, au decis marţi reprezentanţii PMP reuniţi în Colegiul Naţional. Un singur vot a fost dat împotriva acestei candidaturi, aparţinând europarlamentarului Cristian Preda.

Fostul candidat al PMP, Cristian Diaconescu, a demisionat luni din partid şi a anunţat că va candida independent la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

O reuniune cu final aşteptat

Elena Udrea a precizat, după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături.


Preşedintele PMP a reafirmat că este singura care îl poate bate pe Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni.

„PMP îşi propune să dea viitorul preşedinte al României şi să fie prima formaţiune care începe campania electorală”, a declarat, marţi, liderul formaţiunii, Elena Udrea, la şedinţa Colegiului Naţional al partidului.

Membrii colegiului au primit o mapă a şedinţei în care se afla deja un tipizat cu „lista susţinătorilor pentru alegerea preşedintelui României, candidat Elena Gabriela Udrea”.

“Candidatul PMP este votat de Colegiul Naţional, vom discuta cu toţi cei care reprezintă partidul în teritoriu situaţia de până acum, atingerea obiectivelor pe etape şi capacitatea partidului de a se mobiliza astfel încât PMP să aibă candidat în turul doi şi să-l învingă pe Victor Ponta. Avem toate argumentele să ne propunem să dăm şi viitorul preşedinte al României”, le-a spus Elena Udrea celor prezenţi la şedinţă.

Cristian Diaconescu a ales varianta candidaturii independente


Cristian Diaconescu, anunţat iniţial de Elena Udrea drept candidat al partidului la alegerile din noiembrie, va candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate luni, Cristian Diaconescu şi-a anunţat demisia din PMP şi deciziile de a rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, postură din care să candideze la prima demnitzate în stat.

Cristian Diaconescu şi-a manifestat nemulţumirea că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie.

”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Cristian Diaconescu, care a avertizat că PMP trebuie ”să suporte şi consecinţele” acţiunilor sale.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: