duminică

14 aprilie, 2024

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

1 decembrie, 2019

(FOTO: La Oficiul Poștal Vamal nr. 5 plățile se fac doar cash)

Modernizarea ANAF n-a depășit nici azi un stadiul minimal în care cetățenilor li se facilitează plata cu cardul. Afișul de mai sus se află în incinta Oficiului Poștal Vamal nr. 5 din București, Bulevardul Libertății nr. 1, iar cei veniți să ridice un colet trimis din străinătate sunt informați cu un zbierăt scris: ”Plățile se fac doar cash!!!!!”.

Marea problemă este că eventualele sume de plată sunt calculate la fața locului, în funcție de greutate, țară de proveniență etc. și nu îți rămâne decât să speri că ai suficienți bani în portofel ca să eviți un drum până la ATM-ul din cea mai apropiată intersecție.

Dotarea cu POS nu are decât o legătură vagă cu informatizarea la care sperăm cu toții – ai nevoie doar de acces la Internet (care există), de un computer care să genereze o factură.


Singura explicație logică, dar total nerezonabilă, a faptului că în 2019 trebuie să mergi la Vamă cu portofelul plin de bani este legată de bariera birocratică:
pentru dotarea cu POS trebuie încheiat un contract cu o bancă, care, evident, percepe comisioane din tranzacțiile efectuate, de aici foarte posibile probleme de tipul ”nu există alocare bugetară pentru acest tip de cheltuială”…


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: