miercuri

18 mai, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

”PLĂȚILE SE FAC DOAR CASH !!!!!”: (exact) acesta e textul scris la Vamă – oficiul poștal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 decembrie, 2019

(FOTO: La Oficiul Poștal Vamal nr. 5 plățile se fac doar cash)

Modernizarea ANAF n-a depășit nici azi un stadiul minimal în care cetățenilor li se facilitează plata cu cardul. Afișul de mai sus se află în incinta Oficiului Poștal Vamal nr. 5 din București, Bulevardul Libertății nr. 1, iar cei veniți să ridice un colet trimis din străinătate sunt informați cu un zbierăt scris: ”Plățile se fac doar cash!!!!!”.

Marea problemă este că eventualele sume de plată sunt calculate la fața locului, în funcție de greutate, țară de proveniență etc. și nu îți rămâne decât să speri că ai suficienți bani în portofel ca să eviți un drum până la ATM-ul din cea mai apropiată intersecție.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dotarea cu POS nu are decât o legătură vagă cu informatizarea la care sperăm cu toții – ai nevoie doar de acces la Internet (care există), de un computer care să genereze o factură.


Singura explicație logică, dar total nerezonabilă, a faptului că în 2019 trebuie să mergi la Vamă cu portofelul plin de bani este legată de bariera birocratică:
pentru dotarea cu POS trebuie încheiat un contract cu o bancă, care, evident, percepe comisioane din tranzacțiile efectuate, de aici foarte posibile probleme de tipul ”nu există alocare bugetară pentru acest tip de cheltuială”…


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: