miercuri

29 iunie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2020

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a lansat platforma pentru derularea licitaţiilor publice în vederea vânzării prin mijloace electronice a bunurilor confiscate în diverse dosare, a anunţat, luni, Ministerul Justiţiei.

Cei care doresc să liciteze pentru bunurile scoase la vânzare trebuie să se înregistreze (datele personale pentru identificare, plata garanției de participare și oferta de pornire), apoi participă la licitația online, în cadrul căreia se fac oferte succesive în pași de 5-15% din valoarea de pornire a licitației.

„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice”, precizează comunicatul MJ.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, mai spune Ministerul Justiţiei.

Printre bunurile scoase la licitație, în acest moment, se numără și șase automobile (printre care un Porsche Panamera, două Audi Q7 și o dubiță Fiat veche de 24 de ani) și câteva stocuri de textile și materiale de construcții.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: