sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2016

petrom-rafinarie-arpechimOMV Petrom a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un minor a murit la Ariceștii Rahtivani, în februarie 2014, intoxicat cu gaze de sondă.

Copilul a intrat în beciul sondei, a deschis ventilul unei derivații a coloanei de exploatare și a murit din cauza gazelor inhalate, potrivit rechizitoriului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție) care au investigat cazul au ajuns la concluzia că responsabilă de moartea copilului este compania OMV Petrom, întrucât nu a respectat reglementările care obligau compania să împrejumuiască respectivul beci cu un gard și să securizeze accesul la instalația respectivă, astfel încât nicio persoană din afara personalului tehnic al societății să nu poată pătrunde acolo.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit rechizitoriului, societatea ar fi trebuit să pună bariere de protecție, beciul respectiv, nesupravegheat, fiind amplasat la aproximativ  100 de metri de ultima casă a satului Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, unde locuia copilul.

Părinții copilului au cerut daune de un miliard de euro.


Etichete: , , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: