vineri

19 aprilie, 2024

5 decembrie, 2017

Registrul Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare, în urma unor controale efectuate la 655 de societăți din toată țara, în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2017, a anunțat, marți, RAR.

De asemenea, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare, iar acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de inspectorii Departamentului Supraveghere Piață al RAR, în urma controalelor efectuate, a fost de 596.000 lei.


Motivele pentru care au fost aplicate sancțiuni:

  • efectuarea de activități de reparații la sistemul de rulare fără a deține Autorizație Tehnică
  • neconformitatea de a nu efectua inspecțiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condițiilor și reglementărilor legale privind admiterea și menținerea în circulație
  • neconformitatea de a nu-și păstra și respecta condițiile inițiale de autorizare
  • lipsa certificatelor de garanție emise pentru lucrările efectuate

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat:

„Ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul și a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, se spune într-un comunicat RAR.

Asociația Societăților de Service Auto Independente vrea să aducă lucrători din China


Asociația Societăților de Service Auto Independente a anunțat luni că a contactat Ambasada Chinei la București pentru un proiect de colaborare prin care să acopere deficitul de forță de muncă din România aducând lucrători din această țară asiatică.

Asociația a prezentat inclusiv oferta salarială pentru muncitori chinezi, ofertă care încalcă însă legislația națională.

ASSAI propune un proiect – pilot prin care să fie aduși lucrători chinezi cu experiență de minim trei ani în următoarele specializări: tinichigerie, vopsitorie, mecanică, electrică, diagnoză auto și spălătorie auto.

Salariile nete, conform documentului transmis Ambasadei, vor fi:

  • între 250 și 300 de euro pentru spălătorii auto
  • între 500 – 800 de euro pentru specialiștii din celălalte categorii

În plus, acestora le va fi asigurată cazarea și hrana.

Problema – ASSAI nu știe că legislația nu permite aducerea de muncitori plătiți sub salariul mediu pe economie

Conform legii, cetăţenii statelor extracomunitare pot fi angajați pentru sume cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie, ceea ce însemană că nu vor putea fi aduși spălători auto cu un net de 250 – 300 de euro.

Câștigul salarial mediu brut pe economie a crescut cu 0,5% în septembrie față de luna anterioară, până la 3.305 lei, iar valoarea netă s-a situat la 2.376 de lei (aproximativ 516 euro), conform INS.

Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 este de 3.131 lei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: