duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2013

Un funcționar român a cerut 116.000 de euro mită pentru a rezolva mai repede o cerere de rambursare de bani europeni în proiecte derulate în cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane, susțin procurorii DNA care l-au trimis joi în judecată pe cel în cauză.

Potrivit procurorilor, inculpata Dalina Aitana Bogdan, consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanțate din cadrul Organismului Intermediar Regional pentru POSDRU – Regiunea Sud – Vest Oltenia, este acuzată de infracțiunea de luare de mită, în formă continuată.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Dolj.


Conform rechizitoriului, în cursul lunii februarie 2013, inculpata Bogdan Aitana Dalina, a pretins de la reprezentanții unor societăți comerciale beneficiare de fonduri europene, prin intermediul managerilor de proiect (denunțători în cauză), suma totală de 512.425,08 lei (echivalentul a 116.869,54 euro).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Suma reprezintă, în general, 10% din valoarea cererilor de rambursare.

Banii au fost pretinși pentru a aviza favorabil și cu celeritate cererile de rambursare aferente proiectelor pe care inculpata le monitoriza în exercitarea atribuțiilor de serviciu, susțin procurorii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: