vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2019

UPDATE: DIICOT a transmis un comunicat în care menționează că procurori de la structura centrală și ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcția de Poliție Transporturi au făcut 25 de percheziții domiciliare (14 în București, 7 în Ilfov, 2 în Prahova și câte una în Dâmbovița și Brasov), într-un dosar în care se face urmărirea penală “in rem”, vizând săvârșirea de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.

În acest dosar, procurorii au ridicat documente de la sediul Tarom și a fost făcută o percheziție la punctul de lucru al unui sindicat.

****

Știrea inițială:


Procurorii DIICOT efectuează, marți, percheziții la compania Tarom, fiind vizați un lider de sindicat și mai mulți mecanici, suspectați că au delapidat parte din fondurile pentru cumpărarea pieselor folosite la repararea și întreținerea aeronavelor.

Surse judiciare au explicat pentru Mediafax că suspecții sunt acuzați și pentru constituire de grup infracțional organizat.

Se cercetează fapte, adică dosarul este în stadiul in rem, și nu este vizată compania, ci doar biroul sindicatului din cadrul Direcției Tehnice, a declarat directorul general companiei, Mădălina Mezei.

Compania le-a predat procurorilor antimafia toate înscrisurile solicitate, a mai spus directorul Mezei:


Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanță, Tarom nu este percheziționat.

Este o percheziție punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcției Tehnice. Este în urma unor acțiuni de control desfășurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.).

Ancheta vizează patrimoniul companiei.

La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Tarom, pentru a verifica, printre altele, respectarea regulilor care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.

În toamna anului 2016, Tarom a retras din flotă cele două aeronave, iar în iunie 2018 le-a vândut. Pe 25 iunie, Tarom a anunţat vânzarea a două aeronave AIRBUS A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany, de la care a obţinut 5,48 milioane de dolari.

Avioanele au fost scoase la vânzare în februarie 2018, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016, preciza Tarom. Tarom susținea în iunie 2018 că valoarea celor două aeronave a fost amortizată complet la momentul vânzării, air preţul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977,87 USD, a fost uşor depăşit de oferta Armenia Airways.

Decizia de vânzare ar fi fost justifică prin prisma faptului că pentru operaţionalizarea acestora, în vederea reluării zborurilor comerciale, Tarom ar fi ajuns să plătească o sumă aproximativă de 26,5 milioane USD în doi ani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: