sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2018

Pentagonul a anunțat luni că forţele armate ale Statelor Unite au suspendat toate planurile privind desfăşurarea exercţiilor militare din Coreea de Sud, care ar fi trebuit să aibă loc în luna august.

Anunţul a fost făcut la o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump l-a asigurat pe președintele Coreii de Nord că va suspenda exerciţiile militare din Coreea de Sud, în schimbul angajamentului Phenianului de a lua măsuri pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Potrivit Politico, aproximativ 17.500 de militari americani au participat la exerciţiul Ulchi Freedom Guardian de anul trecut, alături de alți 3.000 de militari trimişi special în Coreea de Sud pentru acest exerciţiu.


„Încă mai coordonăm acţiunile suplimentare. Nu a fost luată nicio decizie privind exerciţii ulterioare. Decizia nu are niciun impact asupra exerciţiilor din Pacific, desfăşurate în afara Peninsulei Coreea”, a declarat Dana White, purtătoare de cuvânt a Pentagonului.

Aceasta a informat că secretarul Apărării, Jim Mattis, secretarul de Stat, Mike Pompeo şi consilierul pentru Securitate naţională, John Bolton, se vor întâlni la Pentagon pentru a discuta despre măsurile următoare.

Summit-ul SUA-Coreea de Nord a repus la masa de joc geo-politică regimul nord-coreean. Potrivit Reuters, liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un a ajuns, marţi, în China, unde va discuta cu preşedintele Xi Jinping despre summitul său cu Donald Trump, care a avut loc săptămâna trecută în Singapore.

Aceasta este a treia vizită oficială a lui Kim Jong-un în China, de anul acesta. Presa chineză a anunţat vizita lui Kim şi faptul că aceasta va dura două zile. Până acum, China confirma vizitele lui Kim doar după ce acesta părăsea ţara.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: