joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 martie, 2012

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, că va propune Biroului Permanent al organizaţiei ca partidul să meargă cu candidați proprii la alegerile din Capitală, iar secretarul general al UNPR, Neculai Onțanu, i-a acuzat pentru sărăcirea populației pe democrat-liberali, cu care ar fi trebui să încheie alianța pentru București.

Biroul Permanent al PDL urmează să ia sâmbătă decizia dacăpartidul mai merge sau nu împreună cu UNPR în alegerile locale din Capitală.

De partea cealaltă, secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu spune că există dificultăţi importante în încheierea acordului cu PDL, pe care îl acuză că, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei.


”Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL”, a afirmat primarul sectorului 2, în comunicatul de presă.

De asemenea, Neculai Onțanu a subliniat ”dificultăţile ideologice” privind alianța UNPR-PDL.

”UNPR este un partid de centru –stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici”, a mai afirmat Onțanu

Criticile UNPR la adresa PDL:

  • Din păcate, în declaraţiile liderilor PDL sunt încă bâlbâieli, indecizie în ceea ce priveşte recuperarea salariilor angajaţilor din administraţia publică. Salariile foarte mici ale personalului din administraţia publică, în special cea locală, care încep de la 500 -600 de lei, au afectat în ultima perioadă calitatea serviciilor pe care aceste instituţii le prestează către populaţie.
  • Mulţi lideri ai PDL nu sunt de acord cu impozitarea averilor foarte mari, prin care s-ar putea realiza un proiect sustenabil şi decent al pensiilor şi salariilor.
  • Sunt pe de altă parte schimbări repetate de poziţionare a PDL în ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti.
  • Suntem deschişi dialogului politic. Facem însă precizarea că UNPR este un partid bine organizat în Bucureşti şi are forţa necesară să obţină un rezultat bun în alegerile locale”.

De asemenea, Neculai Onțanu a afirmat că a avut discuții cu lideri importanți ai PDL, printre care preșdintele Senatului, Vasile Blaga, prim-vicepreședintele PDL, Gheorghe Flutur, șefa PDL București, Elena Udrea, vicepreședintele PDL Anca Boagiu, cărora UNPR le-a pus condiții pentru semnarea protocolului.

Condițiile UNPR puse PDL-ului:

  • ”Revenirea salariilor personalului din administraţia publică la nivelul celor avute înainte de tăierea acestora cu 25%.
  • Aprobarea legii de impozitare a averilor foarte mari, care poate aduce bani pentru pensii şi salarii.
  • Existenţa disponibilităţii încheierii unor asemenea acorduri între organizaţiile judeţene ale celor două partide”.

PDL a anuțat încă de vineri dimineața că sâmbătă, la nivelul organizațiilor de București, urma să încheie un protocol cu UNPR, PNŢCD şi Partidul Ecologist Român, pentru înfiinţarea ”Mişcării pentru Noul Bucureşti”.

PDL a anunțat, însă, apoi că evenimentul programat pentru sâmbătă a fost amânat până la o dată care urmează a fi anunţată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Toate aceste bâlbe vin în contextul în care, vineri, Priamrul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că va candida din partea USL pentru un nou mandat.

Piedone, membru al Partidului Conservator (USL), anunțase, anul trecut, că va candida din partea UNPR. Trecut astfel în tabăra Puterii, Piedone a fost dat de președintele PDL București, Elena Udrea, drept coordonator al unei viitpare campanii comune a PDL și UNPR la alegerile locale din 10 iunie, pe Capitală.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Stagflația este cel mai mare pericol la adresa economiei globale și locale, a avertizat, miercuri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, precizând că noile date economice indică un avânt și...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: