luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2012

Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu și Aurelian Pavelescu au semnat duminică protocolul de înființare a alianței electorale de dreapta ”România Dreaptă”.

Cele trei formațiuni de dreapta (PDL, Partidul forța Civică și PNȚCD) urmează să depună, în cursul zilei, protocolul la Biroul Electoral central.

Deși era prevăzut să se alăture Alianței, Partidul Noua Republică, al lui Mihai Neamțu, nu a semnat documentul, întrucât există contestări la Tribunal, astfel că s-a s-a renunțat pentru moment la cooptarea acestuia.


Liderii celor trei partide au precizat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei, precum şi programul de guvernare, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formaţiuni să parafeze şi aceste documente.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, cei trei lideri de partide şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare.

Conform protocolului, denumirea completă a alianţei electorale este „Alianţa România Dreaptă”, cu denumirea prescurtată „ARD” şi are ca siglă conturul stilizat al unei inimi, în interiorul căreia sunt înscrise iniţialele „ARD”, sub care se află denumirile prescurtate ale celor trei partide PDL-FC-PNŢCD.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: