luni

27 mai, 2024

17 iunie, 2012

Colegiul director al PDL s-a întrunit duminică după-amiază pentru a decide care sunt paşii de căut pentru readucerea partidului pe linia de plutire şi pentru a-l pregăti pentru o linie politică şi organizatorică coerentă, fără de care nu are ce să spere de la alegerile din toamnă.

Cu 36 de voturi „pentru” şi 14 împotrivă, Colegiul Director a votat convocarea Convenţiei Naţionale pe 30 iunie şi organizarea de alegeri pentru funcţia de preşedibnte al partidului şi pentru conducerea acestuia.

Totodată, organizarea Convenţiei extraordinare a PDL va fi asigurată de o comisie formată din nouă persoane, comisia fiind practic forul care va asigura şi interimatul la şefia Partidului Democrat Liberal.


Conducerea PDL şi-a depus mandatul la începutul acestei săptămâni, după analiza rezultatelor din alegeri. Şedinţa prin care partidul a rămas practic doar cu o conducere interimară a fost urmată de declaraţia lui Emil Boc, potrivit căreia nu va mai candida la preşedinţia partidului.

La finalul şedinţei Colegiului Director, Emil Boc a anunţat deciziile:

  • La Convenţia naţională vor participa 1450 de delegaţi.
  • S-a făcut o derogare de la statut, astfel încât, la această Convenţie să poată candida pentru conducerea partidului şi cei care nu au vechimea necesară. Este vorba, în principal, de europarlamentarul Cristian Preda.
  • Se va găsi o formulă de colaborare cu Mihai Răzvan Ungureanu, care e un câştig pentru dreapta.
  • Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a fost convocat pe data de 19 iunie, pentru a decide în privinţa organizării Convenţiei naţionale.
  • Emil boc nu va mai candida la conducerea PDL.

Soluţia organizării unei Convenţii Naţionale nu a fost o chestiune simplă, în ciuda deopunerii mandatelor de către „greii” partidului: au fost destule voci care au susţinut că partidul ar trebui să se concentreze pe organizarea alegerilor generale în loc să se consume cu luptele din partid.

Potrivit unor surse din PDL, aceasta a fost până la urmă şi argumentul folosit pentru convocarea Convenţiei şi organizarea alegerilor la vârf: PDL să intre în strategia electorală cu o conducere cu autoritate, a cărei legimitimitate să fie acceptată de toată lumea.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: