joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2011

Patrul miliatri români au fost răniţi duminică, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, viaţa celor trei a fost salvată datorită autovehiculul blindat MRAP de producţie americană cu care se deplasau.

”Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români”, menţionează MApN.
În urma deflagraţiei, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, lt. George Olteanu a suferit leziuni la spate şi la muşchii piciorului stâng, pt. maj. Marius Apostol are glezna stângă fracturată, iar caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, dar starea lor este stabilă.


Aceştia au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, a acuzat doar lovituri superficiale şi şi-a reluat activitatea în Baza Lagman.
În timpul incidentului, militarii Batalionului 26 Infanterie ”Neagoe Basarab” se deplasau în misiune, cu vehiculul blindat, pe autostrada A1 din provincia afgană Zabul.

Vehiculele militare MRAP au fost distribuite trupelor române din Afganistan de către armata SUA, în urma unor discuţii dintre preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele american Joe Biden, la finalul anului 2009.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: