joi

30 mai, 2024

22 martie, 2021

Divizia de cercetare avansată a Pentagonului și gigantul din Silicon Valley Intel vor colabora pentru a crește producția internă de microcipuri utilizate în sistemele de apărare.

Parteneriatul, care a fost anunțat de Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare (DARPA), abordează preocupările legate de consecințele pe termen lung ale lipsei de producție a microcipurilor din țară.


SUA se bazează în mare măsură pe Taiwan pentru producția de microelectronică, existînd în prezent temeri în SUA că China ar putea manipula cipurile folosite în producția de armament sau platforme critice de apărare.

Anunțul apare într-o perioadă în care lipsa globală de cipuri semiconductoare a determinat administrația Biden să promită un sprijin de 37 de miliarde de dolari pentru accelerarea producției în SUA.

DARPA va plăti Intel o sumă neprecizată public pentru a ajuta la creșterea producției. Costul total a fost estimat de un purtător de cuvânt al agenției la „zeci de milioane” alocate programului intitulat ”Structured Array Hardware for Automated Realized Applications” (SAHARA).

DARPA și Intel vor colabora cu cercetători de la universități din Florida, Maryland și Texas pentru a automatiza procesele de producție a unui tip de cip – circuite integrate structurate cu aplicații specifice, cu caracteristici de securitate unice, performanțe mai bune și consumatori mai puțini puteri.Aceste caracteristici impun noile cipuri drept o alternativă eficientă și efectivă pentru sistemele electronice de apărare”, a transmis DARPA.


În paralel, Intel va dezvolta și noi modalități de a proteja datele împotriva tentativelor de inginerie reversibilă și contrafacere.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: