marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 septembrie, 2019

Update. Comisia juridică din Parlamentului European i-a respins definitiv, pentru a doua oară, pe Rovana Plumb și pe Laszlo Trocsanyi, propuși de România și Ungaria drept comisari europeni.

Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi pentru la 7 împotrivă, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

„Comisarii desemnați sunt nepotriviți pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită”, precizează Comisia, care va trimite o scrisoare în acest sens președintelui Parlamentului European.  


Știrea inițială:

Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunță, într-o postare pe Facebook, că ședința Comisiei JURI din Parlamentul European, unde ar fi trebuit rediscutată situația Rovanei Plumb, s-a suspendat.

Europarlamentarii membrii ai Comisiei Juridice ar fi trebuit să ofere luni un plan pentru rezolvarea conflictului de interese identificat în cazul Rovanei Plumb, propunerea pentru portofoliul de comisar pentru Transporturi.

„Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a votat acum că se respinge ordinea de zi a ședinței privind conflictul de interese al Rovanei Plumb cu opt voturi pentru, nouă împotrivă și două abțineri. Ședința JURI nu mai are loc”, scrie europarlamentarul PNL.


După suspendarea ședinței, decizia luată săptămână trecută de Comisia JURI ar putea fi definitivă. Pe de altă parte însă, Rovana Plumb a transmis luni Comisiei JURI că a stins creditul în valoare de 800 000 de lei, în legătură cu care existau suspiciuni de conflict de interese. Rovana Plumb spune că a oferit creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

„În acest moment se deliberează. Atunci când nu există o nouă decizie a comisiei, rămâne în picioare decizia de săptămâna trecută. Membrii Comisiei Juridice vor decide. Sunt două variante, se poate decide să se dea un vot final, sau să se păstreze verdictul de săptămâna trecută. Cert este că şedinţa cu ordinea de zi prevăzută a fost anulată”, a declarat Siegfried Mureșan la Digi24.

Într-o scrisoare redactată și trimisă, încă de joi, către conducerea Parlamentului European, Comisia Juridică e convinsă că nu există variante pentru a elimina conflictul de interese și că Rovana Plumb nu e în măsură să preia niciun portofoliu la Bruxelles, iar procedura de numire a Rovanei Plumb a fost suspendată.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: