sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 martie, 2014

Parlamentul din Crimeea a votat joi alăturarea la Rusia, iar guvernul regiunii a avansat data referendumului, care va avea loc în 16 martie. Iniţial, referendumul fusese anunţat pentru 25 mai, în aceeaşi zi cu alegerile anticipate din Ucraina, apoi data a fost schimbată cu 30 martie.

Vicepremierul regiunii autonome Crimeea a anunţat joi că la referendum vor fi puse două întrebăeri, nu una singură, ca şi până acum. Prima va fi dacă se doreşte ca regiunea Crimeea să se alăture Federaţiei Ruse, în timp ce a doua va fi dacă se doreşte revenirea la Constituţia Crimeei din 1992.

Aceasă precipitare a evenimentelor din Crimeea apare într-o zi în care liderii europeni sunt reuniţi la Bruxelles, într-o întâlnire de urgenţă, pentru a căuta moduri în care să aducă Rusia şi Ucraina la masa negocierilor.


Diplomaţi, citaţi de Reuters, cred că aceste anunţuri nu ar fi fost posibile fără aprobarea preşedintelui Vladimir Putin, ceea ce ar agrava disputa Rusiei cu Occidentul.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a avut joi o reuniune cu membrii Consiliului rus de Securitate pentru a discuta decizia parlamentului din Crimeea,  a anunțat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, citat de Interfax. În plus, deputații ruși ar urma să ia în discuție un proiect de lege privind posibilitatea anexării Crimeii la Rusia.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: