luni

24 ianuarie, 2022

Papa Francisc şi regele Marocului cer ca Ierusalimul să rămână „patrimoniu comun al celor trei religii monoteiste”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 martie, 2019

Papa Francisc şi regele Mohammed al VI-lea al Marocului au cerut sâmbătă, printr-o declarație comună semnată în cursul vizitei suveranului pntif la Rabat, ca Ierusalimul să rămână „patrimoniu comun al umanităţii şi în special al credincioşilor celor trei religii monoteiste” (creştinism, islam şi iudaism), relatează agențiile internaționale preluate de Mediafax.

Anterior, într-un discurs ţinut la Rabat, în faţa a mii de marocani, Papa Francisc a susţinut că „libertatea conştiinţei şi libertatea religiei – care nu se limitează la libertatea cultului, ci trebuie să permită fiecăruia să trăiască potrivit propriilor convingeri religioase – sunt legate inseparabil de demnitatea umană”.


În cuvântarea sa publică, papa Francisc a apreciat că pentru combaterea fanatismului şi a fundamentalismului este nevoie de „solidaritatea tuturor credincioşilor, care au valorile noastre comune ca referinţe inestimabile ale modului nostru de acţiune”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, liderul de la Vatican a lansat un apel la intensificarea dialogului între creştini şi musulmani.

„Aş dori să afirm încă o dată necesitatea de cooperare pentru a da un nou impuls clădirii unei lumi mai solidare, marcată de eforturi cinstite, curajoase şi indispensabile pentru promovarea unui dialog care să respecte bogăţia şi caracterul distinctiv al fiecărui popor şi al fiecărui individ”, a declarat Papa Francisc.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr