duminică

21 aprilie, 2024

20 decembrie, 2018

După o discuție de aproximativ 2 ore la care au participat Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vîlcov și Eugen Teodorovici, coaliția de guvernare a decis joi să amâne cu o zi adoptarea ordonanței de urgență care impune noi taxe sectorului bancar, telecomunicațiilor și sectorului de gaze.

Textul ordonanței va fi modificat. Dacă în ceea ce privește sectorul de gaze guvernanții au decis să scadă taxa, de la 3 la 2%, modificările par să complice foarte mult activitatea Pilonului II de pensii.

Președintele Liviu Dragnea a asigurat joi, după discuția liderilor coaliției, că Pilonul II nu va fi desființat, iar activitatea administratorilor acestuia nu va fi afectată.

Circuit de avizare


Consiliul Economic și Social a emis joi un aviz negativ asupra proiectului de ordonanță, având cele 22 avize din partea ministerelor.

Pentru situația actuală, procedura de avizare este:

  • inițiatorul proiectului (Ministerul Finanțelor, în acest caz) înregistrează în sistemul intern al Guvernului forma finală a proiectului, însoţit de observaţii şi propuneri ale tuturor instituţiilor avizatoare, de nota justificativă privind însuşirea sau neînsuşirea acestora, precum și de adresele de înaintare către Cancelaria Primului-Ministru, respectiv Secretariatul General al Guvernului, după caz
  • Secretariatul General al Guvernului încarcă de îndată în SIMP o adresă prin care solicită avizul Consiliului Legislativ, ce urmează să fie emis în termenul solicitat de Guvern, care nu poate fi mai mic de 24 de ore (în cazul OUG-urilor)
  • Secretariatul General al Guvernului verifică îndeplinirea condiţiilor de formă ale fiecărui proiect de act normativ
  • versiunea actualizată a proiectului intră pe agenda reuniunii de lucru pregătitoare a ședinței de Guvern
  • după ultimele verificări va putea intra la adoptare în ședința Executivului


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: