marți

28 iunie, 2022

Aderare la Euro

Termenii și necunoscutele ecuației spre elita monetară europeană

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2015

stampila-2Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care prevede că persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat nu mai sunt obligate să utilizeze ştampila în relaţii contractuale sau cu instituţiile statului.

Eliminarea ştampilei devine efectivă după publicarea ordonanţei în Monitirul Oficial.

Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ştampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent.


Premierul Victor Ponta l-a întrebat, la începutul şedinţei de guvern, pe Ministrul Finanţelor dacă desfiinţează ştampila, acesta răspunzând afirmativ. „Domnul ministru Teodorovici azi desfiinţăm ştampila? Ziceţi, juraţi că aşa este!”, i s-a adresat premierul ministrului Finanţelor.

Un proiect legislativ elaborat de Ministerul Finanţelor prevede eliminarea obligativităţii utilizării ştampilei de către persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat pentru declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de acestea la instituţiile publice, precum şi pentru documentele emise între ele.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna mai, fostul ministru delegat pentru IMM-uri şi turism Florin Jianu anunţa că Finanţele au promis oamenilor de afaceri că obligativitatea ştampilei pentru firme va fi eliminată la 1 iulie.

Republica Moldova rămâne singura ţără din Europa care nu a implementat această măsură.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: