joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2020

Municipiul Sibiu, împreună cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, precum și localitățile Tălmaciu și Cisnădie vor intra de luni în carantină zonală, a anunțat vineri secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat.

Sibiul este al patrulea municipiu reședință de județ care intră în carantină, după Baia Mare, Zalău și Slobozia.

Municipiul Sibiu a depășit o incidență de 11 cazuri de infectare la o 1.000 de locuitori, în 14 zile, iar în județ – coeficientul este de peste de 7 la 1.000 de locuitori.


Subprefectul județului Sibiu a fost demis joi din cauza modului în care administrația locală a gestionat epidemia de Covid-19, iar prefectul se află în izolare întrucât este infectat cu coronavirus.

De asemenea, tot vineri și-a dat demisia directorul DSP, Gabriel Budescu, iar vicepremierul Raluca Turcan a declarat că se așteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea.

Măsurile speciale instituite începând de luni sunt mai restrictive decât în carantina pațială aplicată la nivel național și mai apropiate de cele existente în starea de urgență:

  • Mall-urile și magazinele (cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și a celor care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale etc.) vor fi închise în weekend.
  • De luni, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00.
  • Terasele vor fi închise pe durata carantinei.
  • Magazinele vor putea primi simultan maxim o persoană pe 8 metri pătrați.
  • Între orele 10.00 și 13.00, doar persoanele peste 65 de ani își vor putea cumpăra alimente din magazine.
  • Ieșirea din casă se va face pe baza declarației pe proprie răspundere, cu câteva excepții ce vor anunțate, a precizat Raed Arafat.
  • Activitatea religioasă se va desfășura doar în spații deschise.

Rareș Macrea, subprefectul demis joi seara, a fost numit temporar prefect după ce Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, numită de Guvernul PSD Viorica Dăncilă.


În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În schimb, Raed Arafat, a spus că speră ca medicul Bogdan Csillag, care a demisionat și el joi, de la conducerea Unității de Primiri Urgență a Spitalului Județean de Urgență Sibiu, să revină asupra deciziei. Bogdan Csillag este recunoscut pentru experiența sa în medicina de urgenţă, și a lucrat anterior la SMURD Sibiu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: