marți

24 mai, 2022

OPCOM vrea să dea în judecată Comisia Europeană şi ANRE, după ce a fost amendată cu 1 milion euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2014

Conducerea bursei de energie OPCOM analizează posibilitatea de a da în judecată Comisia Europeană (CE) şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) pentru amenda de 1 milion de euro primită, săptămână trecută, pentru discriminarea traderilor de energie, a declarat luni directorul general al bursei, Victor Ionescu.

OPCOM ar putea da în judecată atât CE (care a amendat bursa de energie), cât şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (care este reglementatorul în domeniu şi, prin urmare, trebuia să se ocupe de cadrul legal şi adaptarea acestuia la legislaţia europeană), a anunţat luni directorul instituţiei, Victor Ionescu.

CE a anunţat săptămâna trecută că a amendat OPCOM şi Transelectrica, proprietarul bursei de energie, cu 1 milion de euro pentru că au abuzat de poziţia dominantă pe piaţa românească a tranzaciilor spot cu energie, încălcând normele europene în materie de concurenţă.


Comisia a acuzat OPCOM că impunea firmelor din UE să-şi deschidă sediu permanent în România pentru a intra pe piața angro de energie din ţara noastră.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Decizia amendării OPCOM şi Transelectrica a fost injustă. Analizăm, la nivel corporativ, să dăm în judecată CE la Curtea Europeană de Justiţie şi ANRE, care, în calitate de reglementator, reglementează toată activitatea OPCOM”, a anunţat luni directorul OPCOM Victor Ionescu, citat de MEDIAFAX.

Amenda a fost aplicată la exact o săptămână după ce România a modificat legislaţia în domeniu. Eliminarea acestei disciminării pe bursa de energie a fost realizată printr-una dintre modificările aduse Codului fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de guvern miercurea trecută.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: