joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 aprilie, 2020

Tedros Adhanom Ghebreyesus, QU Dongyu și Roberto Azevedo
Există un risc de ”penurie alimentară” pe piața mondială, din cauza efectelor măsurilor luate împotriva pandemiei cu Covid-19, au avertizat miercuri președinții Organizației pentru alimentație și agricultură (FAO) din cadrul ONU, Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și Organizației Mondială a Sănătății (OMS), într-un comunicat comun.

Comunicatul emis de QU Dongyu – președintele Organizației pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus – directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, și brazilianul Roberto Azevedo – director general al Organizației Mondiale a Comerțului:

Incertitudinea privind disponibilitatea alimentelor poate provoca un val de restricții la export, generând o penurie pe piața globală.

Astfel de reacții pot afecta echilibrul dintre oferta alimentară și cerere, ducând la creșterea prețurilor și a volatilității prețurilor.


Știm din crizele anterioare că astfel de măsuri sunt deosebit de dăunătoare pentru statele cu venituri mici și deficit alimentar, precum și pentru eforturile organizațiilor umanitare ce achiziționează alimente pentru cei aflați în situații disperate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Trebuie să prevenim repetarea unor astfel de măsuri dăunătoare. Sunt momente precum acesta în care este vitală mai multă cooperare internațională, nu mai puțină (…)

Trebuie să ne asigurăm că răspunsul la pandemia cu Covid-19 nu generează involuntar penurii nejustificate de produse esențiale și nu exagerbează foametea și malnutriția.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: